Schilderachtig Pienza in Toscane      
    FOTO'S UIT DE OMGEVING VAN TERRE TOSCANE      
  Montepulciano
Terre Toscane heeft haar kantoor in Montepulciano. Dit is 100 meter van dit prachtige plein verwijderd. Montepulciano ligt boven op een berg en is een bezoek meer dan waard.

Plein voor de Duomo in Montepulciano Toscane


Pienza
Pienza is een sprookjesachtig plaatsje. Er komen bussen vol toeristen op af. Toch is het kleinschalig en is de sfeer wonderlijk gezellig en warm. Ga eens eten in restaurant 'La Buca della Fate'. Daar werkt men volgens de principes van de 'cucina povera' ofwel de arme keuken. Ongelooflijk lekker.

Het uitzicht langs het uitzichtspunt in Pienza Toscane. In de verte ligt Montichiello


Monte Amiata
De Monte Amiata is de hoogste berg van Toscane, zo'n 1800 meter hoog. Er is 's winters wintersport. Ook 's zomers is de berg een bezoek waard. Op de hellingen zijn er picnic plekken en je kunt met de auto tot aan de top. Leuker is halverwege de kabelbaan te nemen en daarmee naar de top gaan. Daar zijn winkeltjes en kun je lekker eten tussen de middag.

De top van de berg Monte Amiata


Bolsena
Bolsena ligt op geruime afstand van Montepulciano. Het ligt niet zo voor de hand er naar toe te gaan. Toch als je de SS2 neemt zul je het ritje waarderen. Je komt door een prachtig landschap en door bijzonder mooie plaatsen. In Bolsena is er een mooi strand dat door de familie Masi geexploiteerd wordt. Daar kun je tot rust komen. Diverse Nederlanders komen er al jaren. Ook zie je daar elk jaar weer dezelfde Italiaanse families.

Het strand van Guiliano Masi


Florence
Florence kent iedereen wel. Je wilt er naar toe maar je weet niet of je wel kunt parkeren. Nu, je kunt het beste parkeren langs de noordkant van de rivier waar de Ponte Vecchio (betekent oude brug) over heen gaat. Je moet dan wel aan de oostkant zijn. Daar is heel veel parkeergelegenheid op loopafstand van het oude centrum.

Schilderachtig centrum van Florence bij nacht


Rome
Rome is wel ver weg, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden. 's Ochtends om 11:00 uur vertrekken, parkeren tegenover het Colosseum in het weggetje aan de noordkant van het Colosseum, Via delle Terme di Tito, tarieven vallen mee. Daar vandaan kun je het Colosseum en het oude centrum met bijvoorbeeld de Trevi fontein, de Spaanse trappen, het Pantheon enzovoort, lopend bereiken. Lekker uit eten na afloop en dan weer terug. Dat levert een prachtige dag op.

Pantheon in Rome bij nacht